För mig är färger och nyanser en del av livet. Textil är mitt material och det har följt med mig sedan jag var barn. Jag älskar att rita mönster, färgsätta världen och att berätta historier genom mina bilder.

Jag är verksam som frilansare med inriktning på textil formgivning och design av hemsidor.
Mitt första jobb efter avslutad utbildning på Textilhögskolan i Borås var på Kasthalls mattfabrik i Kinna. Att få arbeta mitt i produktionen var fantastiskt och omgiven av människor med stor yrkeskunskap lärde jag mig det mesta kring rapportering, garnkvaliteter, färgsättning, industriell vävning och handtuftning. Vi var ett sanslöst bra gäng som jobbade nära varandra och jag fick vänner för livet. Efter några år startade jag eget företag, flyttade till Stockholm och började frilansa som formgivare. Utöver att ha ritat mönster för vävda och tryckta textilier till både stora och mindre företag har jag gjort utsmyckningsuppdrag och specialformgivit mattor för offentlig miljö.
2007 grundade jag designstudion HAPPYsthlm ihop med mina vänner och kollegor glasformgivare Katarina Andersson och silversmed Caroline Lindholm. Tillsammans designade vi egna kollektioner som vi lät tillverka hos mindre producenter runt om i Sverige. Genom återförsäljare över hela världen sålde vi våra produkter och 2012–2017 drev vi vår butik på Stora Nygatan i Gamla Stan.

ENG